Recepten & Voedingsnieuws
Categorieën
- Broden & Gebak
- Dranken
- Hoofdgerecht
- Lunch
- Ontbijt
- Soepen & Salades
- Voedingsnieuws
Salade met geroosterde groenten, quinoa en geitenkaas
07-07-2018Ingrediënten voor circa 2 personen: 2 a 3 rode (zomer)bieten 3 (kleine) of 5 (grote) bospenen 1 rammenas 1 rode ui 75 gram quinoa 1 theelepel Ras el hanout (kruidenmix)...
Lees meer 1 reactieKnolselderij frietjes met een Salade van spitskool, bleekselderij, rozijnen & walnoten.
06-03-2018Ingrediënten Knolselderijfrietjes: Knolselderij Extra Vierge olijfolie Peper Zout Salade: Spitskool Bleekselderij Rozijnen Walnoten Mayonaise Yoghurt Kerriepoeder Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij, snijd hem in...
Lees meer 3 reactiesEen dagje vega met chili sin carne
03-11-2017Om meerdere redenen is het goed om in plaats van een vlees- of vismaaltijd eens te kiezen voor een vegetarische maaltijd. Namelijk; uit oogpunt van het milieu (zie eerder geschreven...
Lees meer 2 reactiesFrittata met regenboogsnijbiet
12-09-2017Afgelopen weekend heb ik een lunch verzorgd bij VELT-Gemert. Daarbij heb ik onder andere onderstaande frittata geserveerd. Voor het bereiden van die lunch heb ik allerlei groente en kruiden gebruikt...
Lees meer 2 reactiesVenkel
05-07-2017Eén van mijn favoriete kruiden is Venkel. Een forse plant met stevige stengels en verfijnd frisgroen blad. En aan het einde van de stengels de mooie gele bloemschermen die zich...
Lees meer 0 reactiesQuinoWAT? en HalloumWIE?
26-04-2017De laatste jaren zie je enorm veel voedingsproducten op de markt komen waarvan we eerder nooit hoorden. Zo bestaat de standaard dagelijkse maaltijd bij velen al lang niet meer uit...
Lees meer 0 reactiesEen kleurrijk 2016!
22-04-2017Misschien hebben jullie wel eens gehoord van adviezen als; “breng wat kleur op je bord” of “eet een kleurrijke maaltijd”. Maar wat betekent het? En wat heeft het voor meerwaarde?Nou…...
Lees meer 0 reactiesGeorgia's bonenmaaltijd
15-04-2017Weer terug op Nederlandse bodem na een heerlijke vakantie in Griekenland. 3 Weken lang genoten van de rust, het warme weer en het leuke contact met de lokale bevolking. En...
Lees meer 0 reactiesSmaakvol zoete aardappel stamppotje ♥
06-04-2017Winterse stamppotjes, wat kan ik daar van genieten! Ze zijn er in velen soorten, bijvoorbeeld; zuurkoolstamppot, hutspot, boerenkoolstamppot en andijvie stamppot. Naast dat ik ze erg lekker vind, zijn stamppotten...
Lees meer 0 reactiesWintergroentepatatje met mayo!
06-04-2017Een patatje mayonaise, wie lust dat nou niet?Normaal gesproken is patat gemaakt van aardappels, maar in onderstaand recept doe ik het eens anders. In plaats van aardappels gebruik ik de...
Lees meer 1 reactiePastasaus: Less is more!
17-03-2017Terug van weggeweest. Italië was deze zomer mijn vakantiebestemming. En welke gerechten staan hier vaak op de menukaart? Pizza, risotto, pasta’s, eigenlijk wel zoals de Italiaanse keuken bij ons bekend...
Lees meer 2 reactiesGnocchi, met liefs uit Australië!
17-03-2017Met liefs uit Australië? Gnocchi is toch een Italiaans gerecht? Dat klopt, een typisch Italiaans gerecht met als hoofdbestanddelen aardappels en bloem. Waarom dan met liefs uit Australië?Nou dat zit...
Lees meer 0 reactiesVandaag veggie(burger)dag!?
15-03-2017Klimaatverandering, overbevissing, ontbossing en de toename van milieuvluchtelingen. Het zijn de gevolgen van een wereldwijde overconsumptie. Op dit moment gebruiken wij mensen al ongeveer 30% meer van de aarde dan...
Lees meer 0 reactiesIk lust wel een bietje!
13-03-2017En met een bietje bedoel ik niet ‘een beetje’ op zijn Brabants. Nee, dan bedoel ik een rood winterbietje. Een groente van het Nederlands herfst- en winterseizoen. Het eten van...
Lees meer 0 reacties