Frittata met regenboogsnijbiet

12-09-2017

Afgelopen weekend heb ik een lunch verzorgd bij VELT-Gemert. Daarbij heb ik onder andere onderstaande frittata geserveerd. Voor het bereiden van die lunch heb ik allerlei groente en kruiden gebruikt uit de VELT-tuin. Bij deze frittata zijn dat de mooie regenboogsnijbiet, Chinese bieslook en (eetbare) Oost-Indische kers bloemen. Omdat deze groente en kruiden moeilijk verkrijgbaar zijn in de winkel kun je als alternatief voor de regenboogsnijbiet ook boerenkool of spinazie gebruiken en in plaats van de Chinese bieslook kiezen voor de ‘gewone bieslook’.  

Frittata met regenboogsnijbiet

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 6 stelen regenboogsnijbiet (met blad)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 1 knoflookteen
  • Handvol (Chinese) bieslook
  • Scheut peperolie
  • Ter garnering: Oost-Indische kers bloemen

 
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Was de regenboogsnijbiet stelen en bladeren en snij deze klein.
  3. Voeg een scheut peperolie toe aan een verwarmde pan en direct daarna de kleingesneden regenboogsnijbiet. Bak de Snijbiet in 5 minuten gaar.
  4. Snij ondertussen de (Chinese) bieslook fijn.
  5. Doe de eieren samen met de melk en fijngesneden bieslook in een kom en pers daarin het teentje knoflook. Klop dit samen even goed door met een vork of garde.
  6. Verdeel de regenboogsnijbiet over een ingevette quiche- of kleine ovenschaal en verkruimel daar overheen de geitenkaas. Giet vervolgens het eiermengsel in de schaal.   
  7. Plaats de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei volledig is gestold. Nu is de fritatta klaar! Snij de frittata in punten en serveer met een Oost-Indische kers bloem.

Regenboogsnijbiet


Reacties

28-08-2020 14:16 door viagra and cialis online

Cialis Marke 20mg Lalopayopy https://biracialism.com/ - Cialis Equida Amoxicillin Dosage For Dogs 40 Pounds Maitle <a href=https://biracialism.com/#>Cialis</a> DundNani Canada Pharmach Amoxicillian


10-10-2017 23:10 door Wilhelmien Pellegrino

Hoi Nienke,
Wat een kleurijke frittata echt mooi om te zien.Ik ga hem maken.
groetjes Wilhelmien


Plaats een reactie