Werkwijze


Intakegesprek (± 90 minuten)

Om je een goed advies te kunnen geven, bespreken we allereerst je voedingsvraag en verzamelen we de nodige informatie. Bijvoorbeeld over je voedingspatroon, maar ook over je dagelijkse (werk)ritme, slaapgewoontes, ontlastingpatroon, eventuele stressfactoren en overige klachten. Dit alles om een volledig beeld te krijgen van je persoonlijke situatie. Zo nodig zal gevraagd worden om gedurende drie dagen (twee doordeweekse dagen en een weekenddag) een voedingsdagboek bij te houden.

Adviesgesprek (± 60 minuten)

Op basis van het intakegesprek stel ik een persoonlijk voedingsadvies op. In het adviesgesprek nemen we dit advies door en geef ik toelichting. Vervolgens maken we samen afspraken over de vervolgstappen en eventuele begeleiding daarvan.

Vervolggesprek (± 30 minuten)

In een vervolggesprek wordt besproken hoe je omgaat met de praktische invulling van de adviezen. Zo nodig geef ik aanvullende tips en ondersteuning.

Tijdens de gesprekken staat persoonlijke aandacht bij mij hoog in het vaandel. Ik vind het belangrijk dat de persoon die tegenover mij zit, gehoord wordt. Door mij goed in te leven in de situatie kan ik de drempel naar verandering zo klein mogelijk maken. Een voedingspatroon aanpassen is tenslotte niet makkelijk, maar ook zeker niet onmogelijk.