Pastasaus: Less is more!

17-03-2017

Terug van weggeweest. Italië was deze zomer mijn vakantiebestemming. En welke gerechten staan hier vaak op de menukaart? Pizza, risotto, pasta’s, eigenlijk wel zoals de Italiaanse keuken bij ons bekend staat.

Wat ik alleen nog niet wist, was dat deze gerechten vaak met erg weinig ingrediënten worden gemaakt. In tegenstelling tot hoe wij pasta’s serveren, vaak inclusief groenten, vlees en of vis, worden pasta’s in Italië vaak enkel en alleen geserveerd met een tomatensaus of pestosaus. Niet als volledige maaltijd, maar als bijgerecht of gang van een maaltijd. Groenten, vlees of vis kun je daar dan apart bij bestellen.

Hoe kan het dan toch dat deze pasta’s elke keer weer zo overheerlijk smaken? Ik denk dat ik het geheim na deze vakantie ken; Less is more! Door geen overdaad aan producten te gebruiken, komen de ingrediënten veel beter tot zijn recht. Je proeft de puurheid en oeeeeee wat smaakt dat goed!

In een Italiaans restaurant ben je voor zo’n simpel bordje pasta al snel rond de 10 euro kwijt. Daarom hebben wij ook regelmatig op een campingpitje onze eigen ‘less is more’ pastasaus gemaakt, zie het recept hieronder. Een aanrader, al zeg ik het zelf.


Ingrediënten pastasaus voor circa 2 personen:

  • 6 grote biologische trostomaten
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 biologische ui
  • 4 eetlepels pastawater (kookvocht van pasta)
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zeezout

 
Bereiding:

  1. Snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Leg de tomaten 2 minuten in kokend heet water. Dompel ze vervolgens onder in koud water of houd ze onder de koude kraan. Ontvel de tomaten zodra deze voldoende zijn afgekoeld. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes. Snijd de rozemarijnblaadjes en de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin op laag vuur de fijngesneden rozemarijnblaadjes, de knoflook en de ui.
  3. Voeg de tomatenblokjes en het pastawater toe. Breng de tomatensaus aan de kook en laat, met deksel op de pan, op laag vuur een kwartier zachtjes doorkoken. Druk de tomaten met een pureestamper stuk.
  4. Voeg peper en eventueel zout toe en klaar is je pastasaus. Buon appetito!

Meng de saus door een zelfgekozen (volkoren)pasta en serveer met een salade of gegrilde groenten. Als topping is Rucola sla, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas of Pecorinokaas erg lekker.

Weetje; Pastawater bevat zetmeel wat is losgekomen van de pasta. Het zetmeel in het pastawater werkt bindend waardoor de pastasaus wat indikt.


Reacties

17-08-2020 10:46 door cialis online

Xenical Prix En Pharmacie Lalopayopy https://cialisse.com/ - Cialis Equida Buy Implicane Maitle <a href=https://cialisse.com/#>buy cialis online cheap</a> DundNani cialis livraison rapide france


11-08-2020 05:32 door buy cialis online with prescription

levitra ligne Edgema https://acialisse.com/ - buy cialis online forum inconink Online Pharmacy In Canada cicphivecy <a href=https://acialisse.com/#>Cialis</a> SosynC Propecia Primario


Plaats een reactie