Moederdagtaartje voor de liefste moeder! ♥
17-05-2018 - Broden & GebakIngrediënten
Bodem (geïnspireerd door cannellini-citroentaart van Anna Jones):
- 2 blikken van 400 gram cannellinibonen
- 150 ml honing
- 4 biologische of scharreleieren
- 100 gram amandelmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 100 gram gesmolten kokosolie
- rasp van 1 biologische citroen
- sap van een ½ biologische citroen
- flinke snuf zeezout
Topping:
- 250 ml verse slagroom
- 2 eetlepels ruwe rietsuiker suiker
- aardbeien
- evt. muntblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
- Vet een bakvorm van 20 cm doorsnee in met roomboter of kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de uitgelekte bonen met honing en citroenrasp en –sap glad, voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
- Spatel door dit bonenmengsel amandelmeel, gesmolten kokosolie, een snuf zout en het bakpoeder.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en plaats voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
- Laat de taartbodem 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier en vervolgens buiten de oven op een rooster. Wacht met de garnering tot de taartbodem volledig is afgekoeld.
- Klop slagroom stijf met de suiker en bestrijk deze over de afgekoelde taart.
- Garneer de taart vervolgens af met aardbeien en evt. wat blaadjes munt.
Verwennen maar die moeders!