Moederdagtaartje voor de liefste moeder! ♥

17-05-2018

Ingrediënten

Bodem (geïnspireerd door cannellini-citroentaart van Anna Jones):

  • 2 blikken van 400 gram cannellinibonen
  • 150 ml honing
  • 4 biologische of scharreleieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • rasp van 1 biologische citroen
  • sap van een ½ biologische citroen
  • flinke snuf zeezout

Topping:

  • 250 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker suiker
  • aardbeien
  • evt. muntblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
  2. Vet een bakvorm van 20 cm doorsnee in met roomboter of kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de uitgelekte bonen met honing en citroenrasp en –sap glad, voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  4. Spatel door dit bonenmengsel amandelmeel, gesmolten kokosolie, een snuf zout en het bakpoeder.
  5. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en plaats voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  6. Laat de taartbodem 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier en vervolgens buiten de oven op een rooster. Wacht met de garnering tot de taartbodem volledig is afgekoeld.
  7. Klop slagroom stijf met de suiker en bestrijk deze over de afgekoelde taart.
  8. Garneer de taart vervolgens af met aardbeien en evt. wat blaadjes munt.

Verwennen maar die moeders!
 


Plaats een reactie