Aan de soep met Locro de papa

08-11-2018

Aan de soep met Locro de papa
 
Geïnspireerd door de Ecuadoriaanse keuken deel ik met jullie het recept voor deze Locro de papa. Een heerlijk maaltijd vullende aardappelsoep. Een van de vele soepen die ik tijdens onze vakantie voorgeschoteld kreeg. Vele? Ja, want soep eten kunnen ze wel in Ecuador. Zowel als voorgerecht maar ook bij de lunch wordt vaak gekozen voor soep.
 
Helemaal af is deze soep met een topping van een kwart avocado, wat geraspte kaas en Ají.
Ají is een verse pepersaus die in Ecuador vrijwel altijd op tafel staat. De saus is altijd huisgemaakt en het recept verschilt per restaurant. Je kunt je maaltijd daar wat extra pit en smaak mee geven. In deze soep ook echt een heerlijke toevoeging vind ik zelf.
 
 
Ingredienten Locro de papa soep:
-      10 middelgrote aardappelen
-      1 ui
-      2 tenen knoflook
-      2 theelepels komijn
-      1 theelepel cayennepeper
-      1 liter groentebouillon
-      250 ml biologische melk
-      75 gram gare quinoa
-      Bos verse koriander (fijn gesneden)
-      Scheut zonnebloemolie
Topping:
-      1/4 avocado p.p.
-      Geraspte biologische kaas (jong belegen)
-      Ají (zie recept hieronder)
 
 
Bereiding:
1.    Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
2.    Snij ui en knoflook fijn.
3.    Verhit wat zonnebloemolie in de pan en fruit hierin ui, knoflook, komijn en cayennepeper op middelhoog vuur circa 5 minuten.
4.    Voeg daaraan toe de aardappelblokjes en schep ze door het ui/knoflook mengsel. Laat 5 minuten staan en roer af en toe.
5.    Voeg de groentebouillon toe en kook de aardappelen tot ze zeer zacht zijn.
6.    Haal dan met een soeplepel een aantal aardappelblokjes uit de soep en leg deze apart. De rest van de soep blend je met een staafmixer tot een romig geheel.
7.    Voeg de achter gehouden aardappelblokjes en melk toe en kook op laag vuur nogmaals 5 minuten.
8.    Haal de pan van het vuur en roer de gare quinoa en verse koriander door de soep.
9.    Schep de soep op een bord/kom en garneer met ¼ avocado, wat geraspte kaas en Ají. Graag neem ik jullie met deze soep even mee naar het mooie Ecuador. Smakelijk!
 


Recept Ají:
Blend 1 rode peper (ontdaan van zaadlijsten), flinke scheut citroensap, 2 tomaten, kleine rode ui (gesnipperd) en wat koriander met een staafmixer. Let op, blend maar heel kort! De saus hoeft niet helemaal egaal te zijn en mag best wat structuur bevatten.  


Reacties

22-08-2019 09:45 door Matcype

Viagra Generique Prix Need Cialis Today <a href=http://xzanax.com></a> How Effective Cephalexin For Toothache Cialis Canadian Cialis Forocoches


16-04-2019 16:36 door Xensek

In this age people share files so many times a day they need a high quality and safe app to do this task. Xender is one of them. With the app you can transfer your pictures everywhere you want, from your iOS to computer and vice versa. You can <a href=https://xender-download.com>download Xender app</a> for free!


Plaats een reactie