Recepten & Voedingsnieuws
Categorieën
Aan de soep met Locro de papa
08-11-2018Aan de soep met Locro de papa Geïnspireerd door de Ecuadoriaanse keuken deel ik met jullie het recept voor deze Locro de papa. Een heerlijk maaltijd vullende aardappelsoep. Een van de...
Lees meer 4 reactiesEen dagje vega met chili sin carne
03-11-2017Om meerdere redenen is het goed om in plaats van een vlees- of vismaaltijd eens te kiezen voor een vegetarische maaltijd. Namelijk; uit oogpunt van het milieu (zie eerder geschreven...
Lees meer 2 reactiesFrittata met regenboogsnijbiet
12-09-2017Afgelopen weekend heb ik een lunch verzorgd bij VELT-Gemert. Daarbij heb ik onder andere onderstaande frittata geserveerd. Voor het bereiden van die lunch heb ik allerlei groente en kruiden gebruikt...
Lees meer 2 reactiesVenkel carpaccio, van het land op je bord!
02-05-2017Sinds een tijdje ontvang ik wekelijks een groentepakket van tuinderij Croy in Aarle-Rixtel. Zij leveren verschillende pakketten die allen 6 soorten groenten bevatten. 4 Maaltijdgroenten en daarbij nog twee groenten zoals...
Lees meer 3 reactiesDIP IN vlierbloesempannenkoekjes
02-05-2017Zijn ze jullie al opgevallen, de struiken met mooie bloemschermen van kleine witte bloemetjes? Zo niet, dan kijk een volgende keer als je onderweg bent maar eens goed rond. Gegarandeerd...
Lees meer 0 reactiesHome baked lijnzaadcrackers met rozemarijn
26-04-2017Zes weken glutenvrij eten was het advies dat ik kreeg van een alternatieve geneeswijzer. En pfoee.. dat is toch wel even een omslag in mijn eetpatroon! Voorlopig geen tarwe, spelt,...
Lees meer 0 reactiesVerzadigd met een gevulde pannenkoek
22-04-2017Inmiddels zit ik alweer in het derde en laatste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige. De afgelopen twee studiejaren zijn voorbijgevlogen en inmiddels ben ik al heel wat wijzer geworden over...
Lees meer 0 reactiesEen zomers hapje: Met kruiden gevulde mini paprika’s
15-04-2017Van de tapas naar de mezze. Een paar weken geleden zat ik nog in Spanje, waar ze bij ieder drankje dat je bestelt een tapas serveren. En in het vooruitzicht...
Lees meer 1 reactieBroodbeleg - Eens wat anders!
15-04-2017Kaas, boterhammenworst, jam, hagelslag, pindakaas: de bekende broodbelegsels van de Nederlandse bevolking. Veel van deze broodbelegsels bevatten of veel toegevoegde suikers (voornamelijk zoet broodbeleg) of veel zout en verzadigde vetten...
Lees meer 0 reactiesEen vrolijk Pasen met Frittata op tafel
11-04-2017Ei, ei, ei, en we zijn zo blij, want het is bijna Pasen, en dat vieren wij, ei, ei. Het paasfeest gaat altijd samen met eieren. Verstopt in de tuin, in...
Lees meer 0 reactiesSuper healthy brandnetelcake!
17-03-2017Gojibessen, chiazaad, tarwegras, het zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die vandaag de dag de trendy naam ‘superfoods’ dragen. Gezond, over het algemeen smaakvol, maar vaak ook erg duur! Ondanks de hoge...
Lees meer 1 reactieHummus…..met oregano uit moeders groentetuintje!
28-02-2017De eerste keer dat ik van Hummus hoorde, was 3 jaar geleden tijdens mijn rondreis door Australië. Veel backpackers aten het; Als ontbijt, lunch, hoofdmaal of tussendoortje. Nu begrijp ik...
Lees meer 0 reacties