Een zomers hapje: Met kruiden gevulde mini paprika’s

15-04-2017

Van de tapas naar de mezze. Een paar weken geleden zat ik nog in Spanje, waar ze bij ieder drankje dat je bestelt een tapas serveren. En in het vooruitzicht ligt een vakantie naar Griekenland, waar ze kleine hapjes serveren onder de naam mezze. Erg lekker en leuk vind ik deze kleine gerechtjes. Je kunt op deze manier namelijk makkelijk en snel kennis maken met de typische producten en lokale keuken van het land waar je verblijft.

Ter overbrugging van de vakantie in Spanje naar de vakantie in Griekenland, ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van een hapje als tapas en/of mezze. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van kruiden van Hollandse bodem.

Voor mijn studie ‘natuurvoedingskundige’ loop ik stage bij VELT-Gemert. Een waar Paradijs als je van kruiden, bloemen en mooie planten houdt, en zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Van hen kreeg ik een aantal biologische kruiden mee om mini paprika’s van de natuurvoedingswinkel mee te vullen. Probeer, proef en geniet!


Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 6 mini paprika’s
  • 200 gram roomkaas (per vulling 100 gram)

Vulling 1: Italiaanse selderie en Chinese bieslook
Vulling 2: (Steen)tijm en (Kruis)munt

 
Bereiding:

  1. Snij de mini paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Laat de steeltjes eraan zitten.
  2. Snij de kruiden fijn en roer deze per vulling door de roomkaas heen.
  3. Vul de paprika helften met het roomkaas mengsel. Eventueel kun je de gevulde paprika helften garneren met geroosterde pijnboompitjes, pompoenpitten of zonnebloempitten. Eet smakelijk en een fijne zomer!



Reacties

18-08-2020 08:02 door overnight cialis delivery

Viagra Canada Drugs Lalopayopy https://biracialism.com/ - Cialis Equida Farmaco Kamagra Maitle <a href=https://biracialism.com/#>real cialis no generic</a> DundNani Viagra Pfizer Internet


Plaats een reactie