Venkel carpaccio, van het land op je bord!

02-05-2017

Sinds een tijdje ontvang ik wekelijks een groentepakket van tuinderij Croy in Aarle-Rixtel. Zij leveren verschillende pakketten die allen 6 soorten groenten bevatten. 4 Maaltijdgroenten en daarbij nog twee groenten zoals sla, komkommer en tomaat. Ideaal! Op deze manier staan er iedere week biologische streek- en seizoens groenten op het menu. Iets wat ik iedereen zou willen stimuleren om ook te doen. De groentes zijn namelijk smaakvol, vers (de weg ‘van land tot klant’ is kort) en onbespoten. Daarnaast, ook erg handig, helpen de groentes in het pakket me te inspireren voor de maaltijden van alle dag.

Zo kwam ik ook op het recept-idee van de venkel carpaccio zoals hieronder omschreven. Je kunt dit gerechtje eten als voorgerecht maar ook als lichte lunch. Super smaakvol en gezond!

Zoals ik al eens eerder in een van mijn blogs schreef, bevat venkel weinig calorieën en is het een goede bron van mineralen. Daarnaast heeft het een rustgevende werking op de ingewanden, is het goed voor de ogen en bevat het fyto-oestrogenen. Fyto-oestrogeen is een (planten)stof die in zijn werking overeenkomt met het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Bij een tekort aan oestrogeen, bijvoorbeeld in de overgang of bij menstruatieklachten, kan venkel verlichting bieden.  


Ingrediënten (voor circa 2 personen):

  • 2 venkelknollen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 theelepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie + extra scheut voor het bakken van de venkel
  • Pecorino kaas of Parmezaanse kaas
  • Snuf peper en zout

 
Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan. Meng de pesto met de olijfolie.
  2. Snijd de onderkant en vingers van de venkelknollen af. Snijd de venkelknollen in dunne plakken, en zorg ervoor dat ze aan de voet nog lichtjes aan elkaar blijven hangen. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de dunne plakken venkel aan weerszijde kort aan. Bestrooi met een snuf peper en zout.
  4. Verdeel de plakken venkel in de vorm van een bloem over 2 borden. En leg in het hart van de bloem de in plakjes gesneden tomaat.
  5. Besprenkel de venkelbloemen met de dressing van pesto en olijfolie en bestrooi ze met de geroosterde pijnboompitjes en flinters Pecorino kaas of Parmezaanse kaas.


Hup van het land, zo op je bord. Eet smakelijk!


Reacties

16-08-2020 03:04 door buy real cialis online

bc bs of kansas cialis Lalopayopy https://apcialisz.com/ - Cialis Equida Viagra Y Fertilidad Maitle <a href=https://apcialisz.com/#>Cialis</a> DundNani Propecia Impotenza


10-08-2020 03:43 door cialis cheapest online prices

Where To Buy Stendra Erectile Dysfunction Irrema https://apcialiss.com/ - cialis otc extegoPritte Canada Pharmacy Online No Prescription Aginnainfeve <a href=https://apcialiss.com/#>Cialis</a> zocheescaree Cod Generic Isotretinoin Direct Discount Amex Accepted


09-08-2020 18:23 door buy cialis on line

20 mg cialis price Lalopayopy https://bcialisf.com/ - Cialis Equida Canadian Drugs Cialis Maitle <a href=https://bcialisf.com/#>Cialis</a> DundNani Buy Propecia Generic


Plaats een reactie