Verzadigd met een gevulde pannenkoek

22-04-2017

Inmiddels zit ik alweer in het derde en laatste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige. De afgelopen twee studiejaren zijn voorbijgevlogen en inmiddels ben ik al heel wat wijzer geworden over alles wat met voeding te maken heeft of daaraan gerelateerd is.

Tot nu toe heb ik uit boeken gelezen en geleerd, stages gelopen bij verschillende organisaties, werkstukken gemaakt, blogs geschreven, en ook erg leerzaam, praktische huiswerkopdrachten voor thuis meegekregen. Laatst kregen we voor het vak diëtiek de opdracht om een eiwitrijk(e) ontbijt of lunch te bedenken met natuurvoeding.

Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam en deze zijn opgebouwd uit aminozuren. Een aantal aminozuren kan ons lichaam zelf aanmaken en andere moeten we via ons eten binnen krijgen. De laatstgenoemde zijn de essentiële aminozuren. Eiwitten, bestaande uit deze essentiële aminozuren, geven snel een verzadigd gevoel, waardoor je sneller “vol” zit. Het voordeel van een eiwitrijke maaltijd is dat je niet snel weer honger krijgt, waardoor de kans op het grijpen naar ongezonde tussendoortjes of snacks wordt verkleind. Verzadig jezelf eens met de gevulde pannenkoek uit onderstaand recept. Erg lekker en…. vullend!

 
Ingrediënten voor 2 gevulde pannenkoeken:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 ml volle melk
  • 1 groot ei
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram magere kwark
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 100 gram frambozen (vers of bevroren)
  • 1 middelgrote banaan
  • Roomboter of high oleïc zonnebloemolie 

Bereiding:

Voor de pannenkoek:

  1. Mix de melk en boekweitmeel tot een klontvrije massa. Roer vervolgens het ei en het lijnzaad door het beslag.
  2. Verhit wat olie of boter in een pan en bak hierin de pannenkoeken goudbruin.

Voor de vulling: 
Besmeer de pannenkoeken met de magere kwark en verdeel de frambozen, banaan zonnebloempitten en pompoenpitten er overheen.

Extra: Garneer met wat honing


Plaats een reactie