Een vrolijk Pasen met Frittata op tafel

11-04-2017

Ei, ei, ei, en we zijn zo blij, want het is bijna Pasen, en dat vieren wij, ei, ei. 
Het paasfeest gaat altijd samen met eieren. Verstopt in de tuin, in de paastak als versiering of op tafel bij de paaslunch, -brunch of het paasontbijt. Oftewel een ei hoort erbij!

Het hoofdingrediënt van Frittata is ei. Eieren zijn rijk aan essentiële aminozuren en ze zijn een bron van hoogwaardige biologische eiwitten. Ook bevatten ze verschillende vitaminen en mineralen.

Een Frittata is eigenlijk een dikke omelet waaraan verschillende ingrediënten, zoals groenten, kaas en kruiden zijn, toegevoegd. Het is een gerecht uit Italië wat uit armoede is ontstaan. Overgebleven ingrediënten van eerder geserveerde gerechten werden in combinatie met ei als onderdeel van Frittata hergebruikt. Een goedkoop en erg voedzaam gerecht!

De Frittata uit onderstaand recept is wellicht leuk voor op tafel tijdens de aankomende paasdagen. Hij is lekker als bijgerecht of in combinatie met een salade als volledige maaltijd.

Ingrediënten/benodigdheden voor ongeveer 4 tot 6 personen:

  • 8 eieren
  • 200 gram verse spinazie
  • ½ flespompoen
  • 100 gram feta
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 50 gram pijnboompitten
  • Koekenpan (Ø 26 cm) met deksel

                      
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  2. Ris de rozemarijnnaaltjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de flespompoen in kleine blokjes (schillen is niet nodig), wrijf ze in met olijfolie, een snufje peper en zout en de fijngesneden rozemarijn. Bak de pompoen in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Rooster de pijnboompitten.
  4. Doe de eieren in een kom en klop los met een garde. Voeg peper, zout en de feta (verkruimeld) toe.
  5. Snipper de knoflook en bak kort in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe, en blijf omscheppen tot deze geslonken is.
  6. Voeg de geslonken spinazie aan het eimengsel toe, roer, en giet het eimengsel in een met olijfolie ingevette koekenpan. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe.
  7. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak het ei in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de Frittata in punten en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk en een vrolijk Pasen!

Plaats een reactie