Georgia's bonenmaaltijd

15-04-2017

Weer terug op Nederlandse bodem na een heerlijke vakantie in Griekenland. 3 Weken lang genoten van de rust, het warme weer en het leuke contact met de lokale bevolking. En niet te vergeten van het heerlijke eten in Griekenland. In de meeste restaurants worden voornamelijk verse producten geserveerd en dat is te proeven ook. De gerechten zijn vaak erg smaakvol en vol variatie. I love it!

Een aantal gerechten op de menukaart klinken ons Nederlanders vast wel bekend in de oren. Denk aan; de Griekse salades, Moussaka en Souvlaki. Maar de Griekse keuken heeft meer te bieden.

Eén van de gerechten waar ik erg enthousiast van werd, waren de sperziebonen in tomatensaus van onderstaand recept. Een gerecht dat ons voorgeschoteld werd door Georgia; een vrouw die ons te gast hield in haar eigen huis. Een ideale manier om één te worden met de Griekse (eet)cultuur. Twee nachten hebben we met veel plezier bij haar doorgebracht en werden we verwend met allerlei traditionele Griekse lekkernijen. Zowel de sperziebonen als de tomaten kwamen overigens uit Georgia’s eigen moestuin. Van het land direct op je bord!

 
Ingrediënten voor circa 4 personen:

  • 1 kilo sperziebonen
  • 500 gram tomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper
  • (Zee)Zout
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • Feta kaas

Bereiding:

  1. Was de sperziebonen en verwijder de topjes en steelaanzetten. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.
  2. Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer.
  3. Snipper de ui en knoflook en bak deze zachtjes in wat olijfolie.
  4. Doe vervolgens de tomatenpuree en oregano erbij en daarna de sperziebonen. Laat dit circa 15 minuten pruttelen zodat de saus wat kan indikken.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer met Feta. Eventueel kun je er nog wat brood bij eten. Efgaristo Georgia!

Plaats een reactie