Knolselderij frietjes met een Salade van spitskool, bleekselderij, rozijnen & walnoten.

06-03-2018

Ingrediënten

Knolselderijfrietjes:

  • Knolselderij
  • Extra Vierge olijfolie
  • Peper
  • Zout

 
Salade:

  • Spitskool
  • Bleekselderij
  • Rozijnen
  • Walnoten
  • Mayonaise
  • Yoghurt
  • Kerriepoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselderij, snijd hem in plakken en vervolgens in frietvorm.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verspreid hierover de knolselderij frieten. Besprenkel met wat olijfolie, hussel door elkaar en bestrooi met peper en zout.  
  4. Plaats de bakplaat in de oven en bak de frietjes in circa 35 minuten gaar.
  5. Maak ondertussen de salade. Snijd de spitskool en bleekselderij klein en rooster de walnoten in een koekenpan.
  6. Meng spitskool, bleekselderij, rozijnen en walnoten en voeg naar smaak wat mayonaise, yoghurt (verhouding 50/50) en kerriepoeder toe. Hussel door elkaar en klaar is de salade. Eet samen met de knolselderijfrietjes voor een complete vegetarische maaltijd. Smakelijk! :)

 


Plaats een reactie