Wie zoet is krijgt lekkers! Verantwoord en feestelijk snoepen met kerst.

12-12-2017

Rond de feestdagen van nu komen gezelligheid, lekker eten en sfeer samen. Deze feestelijke en verantwoorde kransjes doen daar in alle opzichten aan mee.

De gedroogde appelringen zijn kant-en-klaar te koop in natuurvoedingswinkels of de grotere supermarkten. Maar mocht je nog een lading appels hebben liggen, dan kun je natuurlijk ook zelf appelringen drogen.


Gedroogde appelringen:

Benodigdheden:

  • Stevige appels
  • Appelboor
  • Lange satéprikkers
  • Oven + rooster

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 50-60 C° (heteluchstand)
  2. Verwijder het kroosje van de appels met een appelboor en snijd de appels in dunne schijfjes.
  3. Rijg de appelschijfjes aan de satéprikker en verdeel ze over het rooster van de oven (zie foto!) Plaats het rooster in de oven en laat de appelschijfjes  3 tot 5 uur, met de oven op een kiertje, drogen.

 
Recept feestelijke appelkransjes

Ingrediënten:

  • Gedroogde appelringen
  • Pure chocolade (hoe puurder hoe gezonder!)
  • Schaaltje met gojibesjes, fijngehakt
  • Schaaltje met kokosrasp
  • Schaaltje met amandelen, fijngehakt

 
Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Doop de gedroogde appelringen één voor één in de gesmolten chocolade en leg vervolgens in een schaaltje met gojibesjes, kokosrasp of amandelen. Een paar kun je er ook met alleen gesmolten chocolade garneren.
  3. Leg de versierde appelringen op een bord in de koelkast om uit te harden. Vervolgens kun je ze presenteren in een leuk schaaltje of aan een touwtje in bijvoorbeeld de kerstboom hangen.  

 Wie zoet is krijgt lekkers. Fijne en gezellige feestdagen gewenst!


Plaats een reactie