Verwen jezelf met granola!

11-04-2017

Waar normaal gesproken de inspiratie voor een nieuw recept of verhaal vanzelf komt, bleef deze afgelopen weken uit. En ja, ik kan wel verklaren waarom. Afgelopen weken waren erg druk met schoolwerkzaamheden. Zo heb ik een uitgebreid voedingsadvies geschreven en daarnaast heb ik flink zitten blokken voor een theorietoets. Oftewel het hoofd zat al vol.

Na vorige week de toets te hebben afgerond, werd het harde werken beloond met een heerlijk weekendje weg met vrienden. Daarmee kwam ook de ruimte voor nieuwe ideeën voor mijn blog. Samen dansen, genieten van het zonnetje, spelletjes spelen, zwemmen en eten.

Tijdens het samen eten, werd ik getipt over hoe lekker zelf gemaakte granola wel niet is. Dat had ik wel vaker gehoord en gelezen, maar ik had het nog niet eerder zelf gemaakt. Daarom ben ik na thuiskomst de keuken ingedoken om mijn eerste zelfgemaakte granola te maken.

En met succes, het resultaat was heerlijk! Granola is net als muesli een mix van noten, pitten zaden en granen, waar eventueel gedroogd fruit aan kan worden toegevoegd. Het verschil met muesli is dat bij granola nog een beetje olie en zoetmiddel wordt toegevoegd en de mix geroosterd is in de oven. Dit zorgt voor een knapperige bite en rijkere smaak. Lekker door bijvoorbeeld yoghurt!

Met nog eenzelfde soort toets als afgelopen week in het vooruitzicht, weet ik wel waarmee ik mezelf in de leertijd ga verwennen. Homemade granola!

Ingrediënten:

  • 100 gram havervlokken
  • 75 gram gemengde noten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 30 gram (ongezoete) kokosrasp
  • 50 gram gedroogde cranberries

 
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de havervlokken, noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, het lijnzaad en de kaneel.
  3. Voeg de zonnebloemolie en ahornsiroop toe aan het noten-/zaden/granenmengsel. Meng vervolgens alles door elkaar.
  4. Verdeel de granola over de met bakpapier beklede bakplaat en plaats voor 10 minuten in de oven. Roer goed door en rooster nog eens 10 minuten.
  5. Haal de granola vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Mix de gedroogde kokosrasp en cranberries er doorheen en bewaar de granola in een afgesloten bak of (weck)pot. Nog ruim een week blijft de granola op deze manier houdbaar.

 


Reacties

30-08-2020 08:00 door cheap cialis online pharmacy

Buy Generic Celexa Online Lalopayopy https://asocialiser.com/ - Cialis Equida Ciallis For Sale Maitle <a href=https://asocialiser.com/#>Cialis</a> DundNani Nizagara Canadian Pharmacy


Plaats een reactie