Simply the best, bananenijs!

15-04-2017

Om inspiratie op te doen, kijk ik ook regelmatig op andere blogs. Al verschillende keren heb ik daar recepten voor zelfgemaakt bananenijs voorbij zien komen. Ijs gemaakt van enkel en alleen banaan. Niets anders!

Hoe simpel kan het zijn! Maar is het ook lekker? Ik kan je verzekeren, dit bananenijs is niet alleen super simpel te maken, het is ook nog super lekker en puur natuur. Wat mij betreft simply the best: bananenijs!

Vandaar ook dat ik dit recept heel graag met jullie wil delen. Je kunt natuurlijk nog wat toevoegingen doen aan het bananenijs, zoals andere soorten fruit, kokosrasp, noten en zaden, et cetera. Maar eerlijk gezegd vind ik het bananenijs juist in zijn eenvoud het lekkerst.


Ingrediënten:

-       1 banaan per persoon

 
Bereiding:

1.     Snij de banaan in dunne plakjes en leg deze minimaal 1 uur in de vriezer.

2.     Mix de bevroren bananenplakjes in een blender tot bananen(soft)ijs. Enjoy!

Mocht je het bananenijs liever eten als schepijs, zet het bananen(soft)ijs dan nogmaals minimaal 1 uur in de vriezer.


Plaats een reactie