Scoren met: Een WK-soepje met zelfgemaakte kruidencroutons

17-03-2017

Al wekenlang liggen de schappen van de winkels en supermarkten vol met oranje artikelen en -etenswaren. En eindelijk is het dan zover, het WK voetbal is begonnen (En hoe)! Samen in de kroeg, thuis of bij vrienden het Nederlands voetbalteam aanmoedigen. Reuze gezellig, de saamhorigheid die dat brengt!

Dat gezellig samenzijn gaat vaak gepaard met vooraf samen eten, drinken en/of lekkere hapjes tijdens het kijken naar de wedstrijd. Meestal wordt daarbij niet erg gezond etenswaar geserveerd; Denk aan alle oranjesoezen, patat, bitterballen, borrelnootjes, alcoholische drankjes in overvloed, etc.

Om in al die gezelligheid de keuze te maken hier niet aan mee te doen is erg lastig; zien eten, doet eten!

Wees het goede voorbeeld voor je vrienden en gasten en trakteer op iets gezonds. Bijvoorbeeld op dit paprika soepje; lekker, gezond en in de kleur oranje. Wedden dat iedereen meedoet/-eet!


Ingrediënten/benodigdheden (4 personen):

Soep

  • Een combinatie van 4 oranje, rode en gele paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ tot 1 verse rode Spaanse peper
  • 2 biologische groentebouillontabletten
  • Olijfolie
  • Staafmixer of keukenmachine


Kruidencroutons

  • Stevig of oud volkorenbrood
  • Olijfolie
  • Takjes verse rozemarijn
  • Takjes verse tijm
  • Takjes verse oregano
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

Soep
1.     Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Halveer de paprika’s en snijdt de zaadlijsten eruit. Leg de paprikahelften op een
        ovenplaat en bak ze ca. 30 minuten in het midden van de oven.
2.     Pel en snipper de ui en knoflook en hak de Spaanse peper fijn.
3.     Verwarm een scheut olijfolie in de pan. Bak hierin kort de ui, knoflook en peper.
4.     Voeg de paprikahelften en bouillontabletten met 1 liter water toe. Breng het aan de kook, draai het vuur wat lager
         en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
5.     Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een oranje WK-soepje!

Kruidencroutons
1.     Snijd het brood in blokjes. Rits (zo nodig) de kruiden van de takjes en snijd ook deze fijn. Meng dit alles door elkaar
        en voeg een scheut olijfolie, een uitgeperst teentje knoflook en een snuf peper en zout toe. Laat 10 minuten staan.
2.     Bak de croutons vervolgens in een pan, op laag vuur, lichtbruin. Serveer de croutons apart of verdeel deze over de
        soep.


Plaats een reactie