Op een roze wolk met bietensoep
22-04-2017De herfst is weer begonnen met de bijbehorende kortere dagen en lagere temperaturen. Fietsend naar mijn werk krijg ik daar alles van mee. Nu klaag ik niet zo snel over het weer, maar pasgeleden regende het zo hard dat ik echt doorweekt thuis kwam, bah!
Ja, op zo’n moment hangt er even een kleine donderwolk boven mijn hoofd. Waar je me dan weer blij mee kunt maken, is onder andere een warme kop soep. Een fijne opwarmer na een koude regendouche!
Een heerlijk soepje wat ik graag met jullie wil delen is de bietensoep uit onderstaand recept. Lekker zoetig van smaak en goed vullend. Om van op een roze wolk te geraken!
Zoals ik in een eerder blog al heb laten weten, zijn bieten erg gezond. Ze hebben een gunstige werking op het bloed (werken bloeddrukverlagend), stimuleren de spijsvertering en hebben een positieve werking op het zenuwstelsel.
Ingrediënten:
- 1 kilo voorgekookte biologische bieten
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 liter groentebouillon
- Crème fraîche
- Basilicum blaadjes
- Extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was tevens de wortel en prei, ontdoe deze van de kontjes en snijd ze klein.
- Verwarm een scheut olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de wortel en prei toe en bak circa 2 minuten op middelmatig vuur mee. Roer af en toe!
- Voeg de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur wat lager en laat het nog 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes.
- Voeg de bietenblokjes toe en pureer alles met een staafmixer. Verwarm totdat de soep kookt.
- Serveer de bietensoep met een toef crème fraîche en wat basilicumblaadjes. Op een roze wolk met bietensoep, smakelijk!