Mmmm heerlijk dit perenverwennerijtje!

28-02-2017

Brrrr we zijn al weer halverwege de herfst en dat is te merken ook. Niet alleen brengt de herfst mooie natuur met gekleurde bomen en uitschietende paddenstoelen, maar de herfst brengt ook stormachtige dagen en flinke windhozen met veel vallende blaadjes en regen. Meteen krijg ik dan zin om met een warme kop thee en een dekentje op de bank te kruipen. Heerlijk daarbij is dit perenverwennerijtje, wat als ontbijt bovendien ook erg lekker is.  


Ingrediënten (voor 1 persoon):
-       1 of ½ halve peer
-       Schaaltje Griekse of volle yoghurt
-       1 eetlepel honing
-       Gebroken lijnzaad
-       Handjevol gemengde noten (meestal gebruik ik een combinatie van walnoten en amandelen)
-       Snufje kaneel
-       Boter of olie om in te bakken


Bereiding:

Snijd de peer in schijfjes en hak de noten grof in stukjes
Bak de peer dan in wat boter of olie aan beide kanten bruin en voeg op het laatst het snufje kaneel en de gehakte noten toe. Zorg dat de noten licht geroosterd zijn.
Ondertussen vul je een schaaltje met wat Griekse of volle yoghurt en hier verdeel je wat honing en gebroken lijnzaad over. Als laatste leg je het mengsel van de warme peren en geroosterde noten op de yoghurt.
 
Smullen maar en genieten van de heerlijke geur die in je huis achterblijft!


Plaats een reactie