Make your own…Winter thee!
06-04-2017 - DrankenThee is één van mijn favoriete drankjes. Helemaal in de wintertijd. Een fijne opwarmer en door het smaakje toch net wat anders dan water.
Wat mij laatst opviel is dat er aan veel theesoorten aroma’s zijn toegevoegd. “Aroma’s?”, dacht ik toen ik dit las. En waar komen deze dan vandaan?
Op het internet las ik dat aroma’s aan thee worden toegevoegd om het hoofdingrediënt (zoals kruiden, bloesems, bloemknoppen, et cetera) te verrijken. Heb je bijvoorbeeld bosvruchten thee, dan worden er aan de stukjes gedroogde bosvruchten, aroma’s toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de bosvruchten thee ook daadwerkelijk smaakt zoals wij hem aangenaam vinden. Zonder toegevoegde aroma’s zal dit niet het geval zijn.
Omdat aroma’s niet onder additieven vallen, hoeven ze bij de ingrediënten niet verder gedefinieerd te worden. Dit is iets wat veel theeproducenten dan ook niet doen, waardoor mijn vraag onbeantwoord blijft.
Het gebruik van kunstmatige aroma’s in thee zou volgens meerdere internetbronnen verboden zijn. Laten we er maar vanuit gaan dat deze dan ook niet worden gebruikt in de bestaande theesoorten…
De ingrediënten voor deze winterse thee bevatten in ieder geval van nature voldoende aroma’s, waardoor extra toevoegingen onnodig zijn. Make your own…winter thee en geniet!
Ingrediënten/benodigdheden:
- Kaasdoek
- Touw of lint (met een leuke kleur of print)
Toevoegen naar keuze:
- Kaneelstokjes, verkruimeld
- Steranijs
- Kruidnagel
- Sinaasappelschilletjes
- Venkelzaadjes
- Anijszaadjes
- Gember, in plakjes
Bereiding:
- Knip het kaasdoek in lapjes van 15 x 15 cm en het touw in stukjes van circa 20 cm.
- Maak een combinatie van een aantal van bovenstaande ingrediënten en leg deze op een lapje stof. Bind het lapje stof vervolgens dicht met een touwtje of lintje. Eventueel kun je aan het uiteinde van dit touwtje of lintje een kaartje vastmaken met een tekst of plaatje.
Tip: Leuk om deze theezakjes te gebruiken bij een zelf georganiseerde high tea!