Selfmade drinkyoghurt!

11-02-2017

Lekker drinkyoghurt! Maar de drinkyoghurt die je in de supermarkt vindt, zit vaak vol E-nummers. Een aanduiding voor additieven (hulpstoffen) die niet van nature in een voedingsmiddelen voorkomen, maar door de EU zijn goedgekeurd om in voedsel te gebruiken. Ze worden aan het product toegevoegd om meer smaak te geven, voor een langere houdbaarheidsdatum of om de voeding er aantrekkelijker uit te laten zien. Voorbeelden zijn kleurstoffen, conserveringsmiddelen en voedingszuren.

Zelf heb ik het niet zo op deze additieven…. Waarom?

Meestal zijn het chemische verbindingen die bij overmatig gebruik schade kunnen toebrengen aan het lichaam. Zo kunnen ze het zenuwstelsel en immuunsysteem aantasten wat onder andere allergieën en onvruchtbaarheid tot gevolg kan hebben.

Mijn voorkeur en advies zijn dan ook; Kies voor een voedingsproduct waar zo min mogelijk aan is ‘gedokterd’ of te wel wat zo puur mogelijk is. Zo maak ik mijn drinkyoghurts zelf met karnemelk en een stuk fruit, heerlijk en niet minder zoet dan de drinkyoghurt die je in de supermarkt vindt.

Je kunt variëren met allerlei soorten fruit en kiezen voor 1 stuk of een combinatie maken met verschillende stukken fruit. Het enige wat je nodig heb, is een blender om de karnemelk en het stuk fruit te mixen tot één massa. De hoeveelheid karnemelk en fruit kun je zelf bepalen, afhankelijk van hoe zoet jij je drinkyoghurt wil.

Mijn favorieten; met banaan, mango, aardbeien, banaan-kiwi en banaan-aardbei.


Plaats een reactie