Kokos + Chocolade = Love

15-03-2017

Kokos. Met het volleybalteam waarin ik speel als voorbeeld genomen; “you love it or you hate it!” Onder enkele speelsters heerst een soort van kokosgekte. Ze eten en drinken het niet alleen, maar willen er zelfs naar ruiken. Shampoos, crèmes, lippenbalsems, et cetera. Alles met kokosgeur en –smaak is genieten.

Daarentegen is een ander gedeelte van het team absoluut geen fan van kokos. “Zit daar kokos in? Nou nee dank je, dat hoef ik niet!”

Hoe dan ook, kokos is populairder dan ooit. In allerlei voedings-, drink-, en verzorgingsproducten vind je kokos terug. Of eigenlijk de geur of smaak van kokos, want een daadwerkelijk bestanddeel van kokos is vaak niet of maar in een kleine hoeveelheid in de producten terug te vinden. 
Jammer, want kokos heeft van naturen een heleboel verzorgende en gezondheid bevorderende eigenschappen. Kokos versterkt het immuunsysteem, reguleert en ondersteunt een gezonde hormoonproductie, werkt gunstig voor de spijsvertering en de bloedsuikerregulering en het voedt de huid van binnen en buiten.

Omdat ik één van de teamgenoten ben die kokos heerlijk vind, ben ik de keuken ingedoken met echte kokosbestanddelen als hoofdingrediënt. De kokos-chocoladehartjes uit onderstaand recept zijn het resultaat ervan, I LOVE IT! En misschien maakt het laagje chocolade ook de niet-liefhebbers fan?!


Ingrediënten/benodigdheden voor ca. 10 à 15 kokos-chocoladehartjes:

  • 60 gram kokosrasp
  • blok santen (kokos crème)
  • 4 verse, ontpitte Medjoul-dadels of 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 ruime eetlepel rijststroop
  • 60 gram pure (85%) chocolade
  • Blender
  • Steelpannetje
  • Hittebestendig schaaltje


Bereiding:

1.     Snijd wat stukjes/blokjes van het santen blok en smelt deze au bain-marie tot je 2 eetlepels gesmolten santen hebt.
2.     Doe de kokosrasp, gesmolten santen, dadels of rozijnen en rijststroop in de blender en mix deze fijn tot één
        geheel.
3.     Vorm van dit geheel hartjes en leg deze op een bord. Zet deze een kwartier in de vriezer of minstens een half uur in
        de koelkast om ze uit te laten harden.
4.     Smelt de chocolade au bain-marie.
5.     Doop de hartjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleed bord. Zet dit bord opnieuw in
        de koelkast en na ongeveer 1 tot 2 uur zijn de hartjes klaar om op te eten. Tip: Eet ze met liefde!


Plaats een reactie