Flower power salade

15-04-2017

Met zomerse dagen in het vooruitzicht, is salade een ideaal gerecht. Lekker, verkoelend, licht en gemakkelijk te maken.

Helemaal leuk is het wanneer de salade die je serveert, er ook nog eens mooi uitziet. Versier je salade daarom met eetbare bloemen! Dat kan met gekweekte bloemen maar ook met eetbare bloemen die je vindt in het wild, zoals in onderstaand recept.

Wilde bloemen bevatten vaak veel gezonde stoffen. Ze maken een salade niet alleen mooi, ze zijn dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo verbetert de paardenbloem de volledige stofwisseling. De paardenbloem activeert met de bitterstoffen die zij bevat de spijsvertering en stimuleert de lever, gal en alvleesklier. Het madeliefje heeft een veelzijdige werking op hart, bloed en bloedsomloop. Madeliefjes werken: bloed-verrijkend en bloed-reinigend, ze verwijden de bloedvaten en maken deze schoon. Daardoor werken madeliefjes bloeddrukverlagend en kunnen ze ingezet worden als bloedverdunner. Het viooltje werkt in het bijzonder op de huid en slijmvliezen, zowel beschermend als ontstekingsremmend. Ook is het viooltje een goed kruid tegen bronchitis en allerlei soorten eczeem. Buiten al deze helende bestanddelen, bevatten al deze bloemen een heleboel vitamines en mineralen. Als dit geen power flowers zijn!?

Ingrediënten:

  • Gemengde sla
  • Paardenbloemen, madeliefjes en (driekleurige) viooltjes uit het wild. Let op, dat de bloemen schoon zijn en dus niet geplukt langs de snelweg of in een park waar honden over je verse power flowers hebben kunnen plassen.
  • Dadels
  • Zachte geitenkaas
  • Semi gedroogde tomaatjes
  • Balsamicoazijn
  • Extra vergine olijfolie

Bereiding:

  1. Was de sla en bloemen.
  2. Snij de dadels in stukjes en meng deze met de semi gedroogde tomaatjes door de gemengde sla. Verbrokkel hier wat zachte geitenkaas overheen.
  3. Trek de paardenbloemen uit elkaar en verdeel de paardenbloemblaadjes samen met de madeliefjes en viooltjes over de salade.
  4. Besprenkel de salade vervolgens met wat balsamicoazijn en extra vergine olijfolie. Enjoy!

Plaats een reactie