Elvis ontbijt

26-04-2017

Als ik ‘s ochtends vraag; ‘Lust je een Elvis ontbijt?’ Dan krijg ik als antwoord altijd; ‘Jaaaaaaaaa, lekker!’.

Een Elvis ontbijt? Ja, dat is sinds een aantal weken een nieuwe ontbijt-favoriet bij ons in huis. De meeste dagen van de week ontbijt ik met havervlokken of boekweit en yoghurt met noten, zaden en een stuk fruit. Maar soms vind ik het ook wel lekker om de dag met wat anders te starten.

De naam ‘Elvis ontbijt’ is ontstaan naar aanleiding van het beleg, namelijk pindakaas met plakjes banaan. Het favoriete beleg op de boterham van rock en rol icoon Elvis Presley.

Pindakaas is niet alleen lekker maar ook nog eens erg voedzaam. Pindakaas bevat van nature een gezonde vetzuursamenstelling en zit boordevol eiwitten die zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast bevat pindakaas vitamine E welke een belangrijk rol speelt in de opbouw en bescherming van spieren, de stofwisseling en het immuunsysteem. In combinatie met banaan een heerlijk en smeuïg beleg!

Benodigdheden:

  • Rijstwafel(s)
  • Pindakaas: Kies voor pindakaas uit een natuurvoedingswinkel of reformwinkel. Deze bevatten geen suikers of andere onnodige toevoegingen.
  • Banaan

 
Bereiding:

Besmeer de rijstwafel met pindakaas en beleg met plakjes banaan. Smullen maar!

Tip: Vaak houd ik nog een stuk banaan over waarmee ik een drinkyoghurt voor erbij maak. Zie voor deze heerlijke drinkyoghurt mijn blog ‘selfmade drinkyoghurt’!


Plaats een reactie