Een moment voor jezelf met homemade chai latte

22-04-2017

In de hectiek van vandaag de dag is ‘een moment voor jezelf’ zo af en toe eens nodig. Opladen en in balans komen zodat je daarna weer verder kunt. Even niet van hot naar her en denken aan wat je over een uur, morgen, overmorgen of volgende week nog allemaal moet doen. En nee, dat valt niet altijd mee. Maar als jij het zelf niet doet, dan zal een ander het ook niet voor je doen.

Heb je niet zoveel tijd maar wil je toch even wegdromen, maak en drink dan eens de chai latte uit onderstaand recept. Een heerlijk kruidig en verwarmend drankje, ideaal voor een oplaadmoment. Chai latte is van origine een drankje uit India. Chai staat voor thee en latte voor melk. Sinds een aantal jaar is het drankje ook erg populair in de westerse landen. Op veel plaatsen in Nederland; in lunchtentjes, restaurants en de supermarkt, is het dan ook kant-en-klaar verkrijgbaar.

Ingrediënten en benodigdheden voor 1 glas:

  • 1 theelepel rooibosthee
  • 1 kardemompeul
  • ¼ kaneelstokje
  • ½ theelepel fijngesneden verse gember
  • 1 kruidnagel
  • 10 venkelzaadjes
  • 1 glas (plantaardige) melk
  • 1 theelepel honing
  • Vijzel
  • Theefilter
  • Steelplan
  • Melkopschuimer of garde
  • Snuf kaneelpoeder (ter decoratie)

Bereiding:

  1. Kneus de kardemompeul, ¼ kaneelstokje, kruidnagel en venkelzaadjes in een vijzel. Doe deze samen met de rooibosthee en verse gember in een theefilter.
  2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur.
  3. Leg de theefilter in de melk en laat trekken tot de melk tegen het kookpunt is verwarmt.
  4. Haal de pan van het vuur en de theefilter uit het pannetje. Schuim de melk wat op met een melkopschuimer of garde en giet de chai latte in een glas. Voeg een theelepel honing toe en bestrooi met wat kaneelpoeder.


Enjoy! En nee, nu hoef je even helemaal niets…  :-)


Plaats een reactie